Dochter Alec Baldwin boos op journalisten na schietincident

Ireland Baldwin, de dochter van acteur Alec Baldwin, is boos op de journalisten die haar benaderd hebben voor een interview na het schietincident waar haar vader bij betrokken was. Vrijdag kwam de 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins om het leven nadat Baldwin haar per ongeluk had neergeschoten op een filmset.

"Aan dat handjevol journalisten dat mij heeft benaderd: jullie zijn verachtelijk en gevoelloos", schrijft de 25-jarige dochter van Baldwin op haar Instagram. Ze plaatst daarbij een bericht dat ze van een journalist ontving waarin wordt gevraagd om een interview. "Iedereen die mijn nummer heeft weggegeven: verwijder het alsjeblieft en neem nooit meer contact met me op."

Het schietincident vond plaats op de set van de film Rust. Baldwin schoot met een wapen dat diende als rekwisiet, maar in het wapen zaten flodders en ook een echte kogel, zo bleek uit een mail van leverancier IATSE Local 44. Regisseur Joel Souza raakte daardoor gewond, maar mocht na een korte ziekenhuisopname weer naar huis. Cameraregisseur Halyna Hutchins overleed aan haar verwondingen.

Ireland wenst de familie van Hutchins veel kracht en liefde toe en wenst Souza een spoedig herstel. "En ik wou dat ik mijn vader vandaag heel hard kon knuffelen", sluit ze af. Alec Baldwin liet eerder op Twitter weten dat hij "in shock" en "verdrietig" is.