Dochter Fidel Castro steunt castingkeuze James Franco

Alina Fernández, de dochter van Fidel Castro, heeft geen er geen moeite mee dat acteur James Franco is gecast om haar vader te spelen in Alina of Cuba, de aankomende speelfilm over haar leven. Fernández reageert daarmee op de kritiek dat het ongepast zou zijn om Franco voor deze rol te vragen omdat hij geen Latijns-Amerikaanse achtergrond heeft.

"James Franco heeft naast zijn vaardigheden en charisma, een duidelijke fysieke gelijkenis met Fidel Castro", zegt Fernández tegen de Amerikaanse entertainmentsite Deadline over de Oscar-genomineerde Amerikaanse acteur van Portugese afkomst.

Eerder uitte de Colombiaans-Amerikaanse acteur John Leguizamo kritiek op de casting van Franco. Hij riep zelfs op tot een boycot, onder meer omdat Hollywood met de casting van Franco Latijns-Amerikaanse acteurs zou uitsluiten. "Ik heb geen probleem met Franco, maar hij is geen Latino!", zei hij onder meer.

De film Alina of Cuba wordt gemaakt door regisseur Miguel Bardem en volgt het leven van Castro's enige dochter Alina Fernández. Ze werd geboren uit een affaire die de oud-president van Cuba tijdens zijn eerste huwelijk had met Natalia Revuelta. Uit onvrede met het beleid van haar vader vluchtte Fernández in 1993 uit Cuba. Ze woont tegenwoordig in de Verenigde Staten. De opnames van de film beginnen half augustus in Colombia.