Documentaire over bewogen seizoen Feyenoord komt in augustus uit

De documentaire die dit seizoen over Feyenoord is gemaakt, is vanaf 27 augustus te zien op streamingsdienst Disney+. Dat meldt ESPN, dat de documentaire 'Dat ene woord - Feyenoord' samen met Lusus Media heeft gemaakt.

Feyenoord beleeft onder trainer Dick Advocaat een teleurstellend seizoen. De club eindigt als vijfde en moet daardoor de play-offs in om zich alsnog te plaatsen voor Europees voetbal. Advocaat had dit seizoen geregeld conflicten en meningsverschillen met zijn spelers.

"Voor het eerst in haar 112-jarige historie opent Feyenoord nu alle deuren", meldt ESPN. "De club wordt van binnenuit gevolgd in het seizoen 2020/2021, waarin het uiterste wordt gevraagd van de trainer, spelers, directie en de supporters. Terwijl de club worstelt met de enorme impact van de coronacrisis botst het heden met het verleden, in een zoektocht naar een betere toekomst. Unieke beelden uit onder andere de kleedkamer en boardroom brengen de club en alle hoofdrolspelers dichter bij het publiek dan ooit."

Televisienetwerk ESPN is voor een groot gedeelte in handen van The Walt Disney Company.