Documentaire over Team Jumbo-Visma vanaf maart bij Prime Video

De Nederlandse wielerploeg Team Jumbo-Visma is een jaar lang gevolgd voor een nieuwe Prime Video-documentaire, maakte de streamingdienst woensdag bekend. De zesdelige reeks All-in: Team Jumbo-Visma gaat op 1 maart in première.

De documentaire volgt de wielerploeg vanaf eind 2021, waar tijdens een trainingskamp de basis voor het succesvolle jaar 2022 wordt gelegd. Hierin won Team Jumbo-Visma onder meer met de Deen Jonas Vingegaard de Tour de France. Ook pakten hij en Wout van Aert respectievelijk nog de bolletjestrui voor het bergklassement en de groene trui voor het puntenklassement. In totaal kwam er bovendien zes keer een renner van Team Jumbo-Visma als eerste over de streep tijdens een etappe in de Ronde van Frankrijk.

In de documentaire worden renners als Van Aert en Vingegaard, maar ook Primoz Roglic en Tom Dumoulin ook buiten de koers om gevolgd. Zo is te zien hoe Dumoulin na zijn sabbatical weer op de fiets stapt, maar vrij snel toch weer zijn afscheid als profwielrenner aankondigt. Verder komen wielerjournalisten en ook oud-renner Tom Boonen aan het woord. Auteur Frank Heinen heeft meegeschreven aan de serie.