Dode Foo Fighters-drummer ‘onder druk gezet’ om door te touren

De in maart overleden Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins zou eerder hebben aangegeven gebukt te zijn gegaan onder het drukke tourleven. Hij zou tegen Pearl Jam-drummer Matt Cameron hebben gezegd "het verdomme niet meer te kunnen doen", zo valt te lezen in een maandag verschenen profiel van tijdschrift Rolling Stone, dat twintig bronnen rondom Hawkins interviewde.

Volgens Pearl Jam-drummer Cameron zouden Hawkins en frontman Dave Grohl "een soort overeenkomst" hebben gesloten, maar zou het tourschema daarna "alleen maar gekker zijn geworden".

Vrienden van de drummer verklaren tegenover Rolling Stone dat Hawkins bij Grohl en het management van Foo Fighters zou hebben aangegeven het aantal optredens "terug te willen schalen". Dat ze vervolgens toch overeenkwamen om verder te touren komt volgens de anoniem opgevoerde betrokkenen omdat Hawkins "een teamplayer" wilde zijn, maar ook omdat hij "onder druk is gezet" om meer shows te spelen. Een woordvoerder van Foo Fighters ontkent in het artikel deze verklaringen.

Invloedrijk

Taylor Hawkins overleed eind maart op 50-jarige leeftijd in de Colombiaanse hoofdstad Bogota. Colombiaanse onderzoekers vonden sporen van tien verschillende stoffen in zijn lichaam, waaronder THC (de werkzame stof in marihuana), pijnstillers en antidepressiva.

Foo Fighters werd in 1995 opgericht door Dave Grohl, de vroegere drummer van Nirvana. Hawkins trad twee jaar later toe tot de band. De rockband, vaak omschreven als een van de meeste invloedrijke ooit, bracht in totaal tien studio-albums uit en won twaalf Grammy's.