Doden bij botsingen in Venezuela

SANTA ELENA DE UAIRÉN - (ANP/RTR/AFP) - Zeker twee mensen zijn zaterdag in de Venezolaanse grensplaats Santa Elena de Uairén om het leven gekomen tijdens botsingen met veiligheidstroepen. Dat heeft een arts van het plaatselijke ziekenhuis dichtbij de grens met Brazilië gezegd.

Aan de grens met Colombia hebben de Venezolaanse politie en militairen een van de vier vrachtwagens met hulpgoederen in brand gestoken. Dat heeft een afgevaardigde van de oppositie gezegd tegen verslaggevers. ,,Mensen proberen het grootste deel van de hulpgoederen te redden uit de vrachtwagen die op bevel van Nicolás Maduro in brand is gestoken'', zei afgevaardigde Gaby Arellano.

Venezolaanse militairen hadden eerder de vier hulptrucks bij de Francisco de Paula Santander-brug bij de grensplaats bij Cúcuta gestopt en traangas afgevuurd op demonstranten die de vrachtwagens begeleiden.

Ondertussen heeft Venezuela de diplomatieke betrekkingen met Colombia verbroken. ,,We kunnen niet langer tolereren dat Colombiaans grondgebied het toneel is van agressie tegen Venezuela", zei president Maduro tijdens een massabijeenkomst van zijn aanhangers in de hoofdstad Caracas. Alle Colombiaanse diplomaten en consulaire medewerkers moeten het land binnen 24 uur verlaten.