Doden door aanval op overheidsgebouw Mogadishu

MOGADISHU (ANP/RTR/AFP) - Zeker vier mensen zijn om het leven gekomen door een aanval op een overheidsgebouw in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Aanvallers lieten een bom afgaan bij het ministerie van Arbeid en drongen vervolgens het pand binnen. Daar wordt nog steeds gevochten, zeggen lokale bronnen.

Terreurorganisatie al-Shabaab maakte bekend achter de aanval te zitten. Een zelfmoordterrorist zou het overheidsgebouw hebben geramd met een wagen met explosieven. Zo maakte hij de weg vrij voor de bestorming van het pand.

Het is nog onduidelijk hoeveel slachtoffers precies zijn gevallen. ,,Tot dusver hebben we vastgesteld dat vier mensen dood zijn. Maar het dodental gaat zeker nog oplopen'', zei een politiefunctionaris tegen persbureau Reuters. Er zouden ladders worden gebruikt om mensen te redden die vastzitten op de bovenste verdiepingen. Het hoofd van een ambulancedienst in de stad vertelde dat zeker elf mensen gewond zijn geraakt.

De aan al-Qaeda gelieerde fundamentalisten van al-Shabaab zijn in 2011 verdreven uit Mogadishu, maar vechten nog steeds voor de heerschappij over het berooide land in de Hoorn van Afrika. Ze plegen vaker dergelijke aanslagen in de hoofdstad.