Doden en gewonden bij brand Courchevel

COURCHEVEL (ANP) - In het Franse ski-oord Courchevel zijn bij een grote brand twee doden en gevallen en vier mensen zwaargewond geraakt. Ruim twintig mensen raakten lichtgewond, hebben de autoriteiten laten weten.

Rond 04.30 uur brak de brand uit en verspreidde zich heel snel over drie panden. Tientallen door het vuur verraste mensen moesten voor het vuur vluchten in het centrum van de wintersportplaats. Het zou volgens plaatselijke media vooral gaan om mensen die dit skiseizoen in Courchevel werken, onder wie buitenlanders.

Rond 08.00 uur in de ochtend meldde de brandweer de brand meester te zijn. In het pand waar de brand is ontstaan, zijn toen de lichamen van de omgekomen slachtoffers aangetroffen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Chaotisch

De krant Le Dauphiné Libéré heeft de toestand in het centrum van Courchevel als chaotisch beschreven. Mensen zouden van balkons zijn gesprongen om aan de vuurzee te ontsnappen en in pyjama of ondergoed in de vrieskou hebben gestaan. Helikopters van hulpdiensten landden op een nabijgelegen ski-piste van dit grootste ski-oord ter wereld, circa 70 kilometer ten oosten van Grenoble.