Doelman Buffon vertrekt bij Juventus

TURIJN (ANP) - Doelman Gianluigi Buffon vertrekt na dit seizoen bij Juventus. De 43-jarige routinier heeft laten weten zijn aflopende contract bij de onttroonde kampioen van Italië niet te zullen verlengen. Buffon liet in het midden of hij ook stopt.

"Aan mijn prachtige en zeer lange periode bij Juventus komt na dit seizoen definitief ten einde", zei Buffon. "Misschien stop ik, misschien komt er nog een interessant uitdaging op mijn pad. Ik zal alle mogelijkheden in overweging nemen." Onder meer FC Porto en Galatasaray worden genoemd als mogelijk nieuwe clubs voor de oud-international.

Buffon is momenteel tweede doelman bij Juventus, achter de Pool Wojciech Szczesny. Hij speelde deze jaargang nog twaalf officiële duels, zeven in de Serie A, vier in de Coppa Italia en een in de Champions League.

Tussen 2001 en 2018 stond Buffon in het doel bij Juventus. Na een seizoen bij Paris Saint-Germain keerde hij terug naar Juventus, als reservekeeper. In totaal speelde hij voor Juventus 683 officiële wedstrijden. Hij won met Juve tien landstitels en vier bekers. In de Champions League was hij drie maal verliezend finalist, in 2003, 2015 en 2017.