Doelman Hahn mag voor Suriname voetballen

BRUSSEL (ANP) - Doelman Warner Hahn mag voor de nationale voetbalploeg van Suriname uitkomen. De mondiale federatie FIFA heeft daar toestemming voor gegeven. De 28-jarige Rotterdammer speelde voor de jeugdelftallen van Oranje, maar wordt nu international van Suriname. De FIFA heeft het makkelijker gemaakt voor voetballers om te switchen van land om interlands voor te spelen.

Hahn is reservekeeper bij de Belgische club Anderlecht, waar hij eind vorig jaar een contract tot het einde van het seizoen ondertekende. De doelman zat zonder club nadat zijn contract bij sc Heerenveen was afgelopen. Hahn hield in de tussenliggende maanden zijn conditie op peil bij PEC Zwolle, een van zijn oude clubs. De doelman speelde ook voor FC Dordrecht, Feyenoord en Excelsior.

Bondscoach Dean Gorré van Suriname krijgt steeds meer spelers tot zijn beschikking die afkomstig zijn uit Nederland. Gorré kon de afgelopen weken al onder anderen Ramon Leeuwin (AZ), Shaquille Pinas (ADO Den Haag), Miquel Nelom (Willem II), Diego Biseswar (Apollon Limassol) en Ryan Donk (Galatasaray) toevoegen aan zijn selectie. Suriname begint eind deze maand aan de kwalificatie voor het WK van 2022 in Qatar.