Doelman Onana met Kameroen naar kwartfinales Afrika Cup

YAOUNDÉ (ANP) - Kameroen heeft in eigen land de kwartfinales van de Afrika Cup bereikt. Met Ajacied André Onana in het doel won het land van de Comoren, 2-1.

Na bijna een half uur kwam Kameroen op voorsprong door een doelpunt van Karl Toko Ekambi. Het al zo door corona geplaagde Comoren speelde in die fase al met een man minder, nadat Nadjim Abdou in de 7e minuut de rode kaart had gekregen.

Halverwege de tweede helft maakte Vincent Aboubakar er 2-0 van. Dankzij een treffer van Youssouf M'Changama kwam de tegenstander toch nog verrassend terug in de wedstrijd.

Verdediger op doel

Bij de Comoren stond een verdediger in het doel, de 30-jarige Chaker Alhadhur. Hij kwam dit toernooi niet eerder in actie. Van de drie keepers in de selectie waren er twee positief getest op corona en een geblesseerd. Doelman Ali Ahamada testte weliswaar inmiddels weer negatief, maar volgens de richtlijnen moet hij nog even in quarantaine verblijven.

Gambia had zich eerder op de dag al voor de kwartfinales geplaatst. In Bafoussam won de outsider van Guinee, 1-0. Musa Barrow scoorde na 71 minuten.

Man minder

Gambia speelde vanaf de 87e minuut met een man minder, na de rode kaart voor Yusupha Njie. In het restant trof Guinee nog paal en lat. Daarna werd ook Ibrahima Conté van Guinee nog weggestuurd.

In de volgende ronde spelen Kameroen en Gambia tegen elkaar. Eerder al plaatsten Burkina Faso en Tunesië zich voor de kwartfinales.