Doelman Wellenreuther van Willem II naar Anderlecht

BRUSSEL (ANP) - Anderlecht neemt de Duitse doelman Timon Wellenreuther over van Willem II. De Brusselse club meldde vrijdag de komst van de 24-jarige keeper, die de afgelopen drie seizoenen voor de Tilburgers uitkwam.

Niet duidelijk is of er een transfersom verbonden is aan de overgang. Wellenreuther dacht eerder vanwege zijn aflopende contract transfervrij te kunnen vertrekken uit Tilburg, maar Willem II liet vrijdag weten dat de doelman had verzuimd zijn contract formeel op te zeggen en er daarom wel een overnamesom kon worden gevraagd.

"We zijn verheugd dat Timon ondanks de vele interesse voor Anderlecht heeft gekozen", liet technisch directeur Peter Verbeke weten. "Timon brengt, ondanks zijn jonge leeftijd, ervaring en leiderschap mee. Hij is een meevoetballende doelman die perfect past binnen onze spelstijl."

"Het is een eer om voor een instituut als Anderlecht te mogen voetballen. Ik kan me helemaal vinden in de speelstijl en ik zal mijn uiterste best doen om de talentvolle jongeren bij te staan met mijn ervaring", aldus Wellenreuther, die een contract voor vier jaar heeft ondertekend.

Wellenreuther speelde eerder voor onder meer de Spaanse club Real Mallorca en in Duitsland voor Schalke 04.