Dolend Anderlecht verliest ook bij Genk

GENK (ANP) - Anderlecht blijft maar tobben in de Belgische competitie. De ploeg van Vincent Kompany moest met 1-0 buigen voor Racing Genk, de regerend kampioen van België. Spits Mbwana Samatta uit Tanzania maakte in de 55e minuut het enige doelpunt in de Luminus Arena.

Kompany viel een kwartier voor tijd geblesseerd uit. De 33-jarige Belg beleeft vooralsnog weinig plezier aan zijn terugkeer bij 'Paars-Wit'. Kompany is speler én trainer bij Anderlecht, maar vanwege de teleurstellende resultaten in de eerste weken heeft hij besloten op wedstrijddagen de coaching voortaan over te laten aan Simon Davies. Zelf droeg hij in Genk de aanvoerdersband. De verdediger, al zo vaak geplaagd door fysieke problemen, ging echter met een spierblessure van het veld.

De dolende topclub uit Brussel heeft na vijf competitieduels pas twee punten. Anderlecht speelde met 0-0 gelijk tegen Excelsior Moeskroen en KV Mechelen en verloor ook van KV Oostende (1-2) en KV Kortrijk (2-4). Twee van de drie doelpunten die Anderlecht maakte, kwamen van Michel Vlap. De van Heerenveen overgekomen aanvaller had tegen Genk net als Philippe Sandler een basisplaats.