Dolman en Gremdaat blijven in 2021 maandelijks show maken

Margreet Dolman en dominee Gremdaat, twee alter ego's van cabaretier Paul Haenen, blijven in 2021 maandelijks een voorstelling maken die mensen per streaminglink kunnen bekijken. Haenen hoopt hiermee mensen de kans te bieden "even de zinnen te verzetten, even op adem te komen, even te relativeren en even warmte te voelen" in de slepende coronacrisis.

Haenen maakt al bijna dertig jaar in december een soortgelijke voorstelling, naar eigen zeggen als tegenwicht voor de deprimerende decembergevoelens die volgens de cabaretier veel Nederlanders ervaren. Deze reeks positieve voorstellingen in zijn eigen Betty Asfalt Theater zijn steevast tot de laatste stoel uitverkocht. Haenen verzorgde deze shows afgelopen december digitaal, door de coronacrisis.

De eerste voorstelling in de aangekondigde maandelijkse serie is 12 maart. Kaartjes voor de streaming kunnen worden gekocht via de website van zijn theater. De show is voor digitale 'bezoekers' nog drie dagen terug te kijken.

Troost TV

Haenen kondigde eerder aan dat zijn Betty Asfalt de komende maanden verbouwd wordt. De fundering van het complex aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam moet worden vernieuwd. Daarnaast krijgen de zaal en de foyer een grote opknapbeurt.

De uitzendingen van Troost TV, dat Paul Haenen al sinds het begin van de coronacrisis een aantal keer per week verzorgt, gaan gewoon door. Het is de bedoeling de komende maanden op maandag, woensdag en vrijdag een programma te verzorgen. Mogelijk wordt voor een aantal uitzendingen uitgeweken naar een andere locatie.