Doorgebroken Zoë Tauran geniet van alles wat op haar af komt

Zoë Tauran, de zangeres die op dit moment een grote hit in handen heeft met het nummer Therapie, vindt het "heel bijzonder" wat er allemaal op haar afkomt. "Daar ben ik heel dankbaar voor", zegt de 25-jarige zangeres tegen het ANP op de rode loper van de Top 40 Awards.

"Het is bij mij heel snel gegaan natuurlijk", zegt Tauran over de het tempo waarop zij ineens een bekende naam in de Nederlandse muziekwereld is geworden. "Er komen allemaal leuke dingen op me af."

Tauran scoorde aanvankelijk met haar muziek op socialmediaplatform TikTok, maar haar nummers worden steeds meer op radio- en tv-zenders gedraaid. "Dat is wel bijzonder", zegt ze over die succesvolle overgang. "Op TikTok ging het eerst goed en nu begint het ook op tv en radio op te pikken. Dat is wel heel leuk om te zien."

De vergelijking tussen Tauran en de succesvolle Amerikaanse zangeres Alicia Keys is inmiddels al gemaakt. Extra druk voelt de zangeres daar niet door. "Eerlijk gezegd, ik hou van Alicia Keys en ik vind het leuk om haar nummers te zingen. Het is niet dat ik heel erg een druk op mijn schouders voel."

Dit jaar wil Tauran "gewoon heel veel muziek blijven uitbrengen". "Als het blijft werken; leuk. En als het niet zo is, gaan we ons best doen om de volgende single weer te laten werken", sluit ze lachend af.