Drag Queens United en Aidsfonds bij winnaars Canal Parade

Drag Queens United, het Aidsfonds en stichting 3 Layers zijn de grote winnaars van de Canal Parade. De jury, bestaande uit zangeres Willeke Alberti, nieuwslezeres Simone Weimans, presentator Jurre Geluk, D66-Kamerlid Lisa van Ginneken en voorzitter Cornald Maas, kozen de winnaars in drie verscheidene categorieën. Maas maakte de winnaars zaterdagmiddag bekend.

Drag Queens United (boot 22) won in de categorie Verbeelding van het Thema, dat dit jaar My Gender, My Pride is. De vereniging organiseert activiteiten waarbij alle dragqueens en -kings welkom zijn. We Are Family (boot 66) en de Gezamenlijke Politieke Boot (boot 76) wonnen de tweede en de derde prijs in deze categorie.

Het Aidsfonds (boot 18) won in de categorie Mooiste Boot. De tweede prijs ging naar Tess van Zwol & Friends (boot 44) en de derde prijs naar Staatsbosbeheer (boot 39). In de categorie Statement en Campagne won stichting 3 Layers (boot 33), die streeft naar het op de agenda zetten van lhbti-thema's. De tweede prijs was voor Asian Pride (boot 2) en de derde voor het Aidsfonds (boot 18).

De botenparade is het hoogtepunt van Pride Amsterdam, een manifestatie die van 30 juli tot en met 7 augustus wordt gehouden. Door middel van de week wordt aandacht gevraagd voor de rechten van lhbti'ers. Eerder zaten onder anderen Conchita Wurst, Jeangu Macrooy, Henny Huisman en Gerard Spong in de jury.