Draijer adviseert Timmermans over duurzame EU

BRUSSEL (ANP) - Wiebe Draijer is benoemd tot lid van een adviesgroep over duurzaamheid van de Europese Commissie. De 52-jarige Rabobank-topman en oud-SER-voorzitter gaat in een team van dertig experts commissaris Frans Timmermans bijstaan om het beleid te bepalen voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

De 193 lidstaten van de VN hebben zich zeventien doelen gesteld tussen 2015 en 2030, zoals het beëindigen van armoede en honger in de wereld, het realiseren van gendergelijkheid, hoogwaardig onderwijs voor iedereen en duurzame, betaalbare energie.

,,Om een duurzame toekomst voor Europa op te bouwen moeten we de kennis en talenten van een grote groep belanghebbenden gebruiken, van onderaf'', aldus Timmermans. Naast zes individuele leden onder wie Draijer, bestaat het platform uit vertegenwoordigers van onder meer de Europese vakbonden, milieu- en consumentenorganisaties, universiteiten en boeren.

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  • Burgermans

    Met zo’n boef aan het roer is het gemakkelijk te voorspellen welke richting de EU zal inslaan: meer duurzaamheidsbelasting voor de burgers en meer duurzaamheidssubsidie voor het bedrijfsleven.