Dramaserie over leven Maradona vrijdag in première bij Amazon

De nieuwe dramaserie over het bewogen leven van de Argentijnse voetbalicoon Diego Maradona gaat vrijdag in première bij Amazon Prime Video. De tiendelige serie, waarin vier verschillende acteurs de beroemde voetballer spelen, draagt als naam: Maradona: Blessed Dream. De serie is gefilmd voordat 'Pluisje' overleed, bijna een jaar geleden. De opnames begonnen al in 2019 en Maradona heeft het script goedgekeurd.

De serie vertelt het verhaal van het jonge voetbaltalent uit de sloppenwijken van Buenos Aires dat uitgroeide tot een wereldberoemd fenomeen en grote successen op het voetbalveld, maar daarbuiten streed tegen alcohol- en drugsverslaving en zwaarlijvigheid. Al die aspecten komen aan bod en de makers beloven details over zijn turbulente leven die nog niet bekend waren.

Maradona maakte voetballend furore bij Boca Juniors, FC Barcelona en vooral bij Napoli. Hij leidde het Argentijnse elftal in 1986 naar de wereldtitel en was privé bevriend met de Cubaanse leider Fidel Castro. "Zou hij het leuk gevonden hebben?' Ik hoop met heel mijn hart dat het antwoord ja is", zei Nicolas Goldschmidt, een van de acteurs die Maradona speelt, in een interview met Reuters.

"Ik denk dat er veel dingen zijn die nog niet bekend zijn en die we gaan ontdekken, omdat deze serie gaat over privé- en intieme momenten", zegt Jean-Pierre Noher, een van de acteurs in de serie.