Drie kerken tijdens Pride verlicht in regenboogkleuren

In het kader van #liefdeisvooriedereen verlicht KRO-NCRV tijdens Pride vanaf 1 augustus drie kerken in Nederland in regenboogkleuren. Naast de Westerkerk in Amsterdam, die vorig jaar als enige op deze manier werd verlicht, doen dit jaar ook de Domkerk in Utrecht en de katholieke Dominicanenkerk in Zwolle mee aan dit initiatief van de omroep.

De kerk in Zwolle wordt op 1 en 2 augustus als eerste verlicht. De kerken in Utrecht en Amsterdam volgen op 3, 4 en 5 augustus. In alle deelnemende gebedshuizen worden gedurende de week bovendien radioprogramma's van KRO-NCRV gemaakt. Zo zijn Spraakmakers (NPO Radio 1) en De ochtend van 4 (NPO Radio 4) die dagen live vanuit Zwolle te horen. De Wild in de middag (NPO Radio 2) en Volgspot (NPO Radio 5) worden vanuit Utrecht en Amsterdam gemaakt.

KRO-NRCV wil met het initiatief laten zien dat liefde voor iedereen is, ongeacht iemands seksuele voorkeur. Naast de in regenboogkleuren verlichte kerken en de radioprogramma's die vanuit daar worden gemaakt, wordt er op tv ook aandacht besteed aan het thema. Zo is er onder meer een speciale tv-spot te zien op de drie zenders van de NPO, zijn er thema-uitzendingen van Zin in morgen en BinnensteBuiten op NPO 2 te zien en vaart er een boot van KRO-NCRV mee bij de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam.