Drie MTV Movie & TV Awards voor RuPaul’s Drag Race

RuPaul's Drag Race is maandag drie keer in de prijzen gevallen bij de MTV Movie & TV Awards. De show won een award in de categorie beste competitieshow en een voor beste realitycast. Daarnaast mocht RuPaul een Golden Popcorn Award in ontvangst nemen voor beste presentatie van de show.

De MTV Movie & TV Awards werden dit jaar voor het eerst verspreid over twee avonden uitgereikt. Zondag werden de prijzen voor reguliere series en films verdeeld, maandag was de beurt aan titels die zonder scenario werken, zoals realityseries, talkshows en documentaires.

Bij de talkshows won Trevor Noah voor zijn The Daily Show en de prijs voor beste muziekdocumentaire ging naar BTS: Break the Silence: The Movie. Impractical Jokers ging er vandoor met de award voor beste comedyshow en Jersey Shore Family Vacation werd door de stemmers verkozen tot beste 'docu-realityserie'. Bij de datingshows kwam The Bachelorette als winnaar uit de bus.

Kim en Kourtney Kardashian konden maandag ook op een speciale vermelding rekenen. Een flinke woordenwisseling die de zussen hadden in hun realityshow Keeping Up With The Kardashians werd gekozen tot beste realityruzie van het afgelopen jaar.