Drukke Tim Douwsma trapt straks op de rem

Het najaar van 2019 belooft bijzonder te worden voor Tim Douwsma. Zijn agenda is overvol met allerlei leuke werkprojecten én hij staat op het punt vader te worden. "Het zijn de meest spannende tijden in mijn leven", zegt de zanger en acteur tegen BuzzE.

"Het is zo’n bijzondere fase in mijn leven met wat er gebeurt, dat je gewoon vader wordt. Maar ook op werkgebied gebeuren er zoveel mooie dingen. Dus ja, dit wordt wel een heel bijzonder najaar voor mij", zegt Tim.

Hij en zijn jeugdliefde Elske verwachten in oktober een zoon. Verder heeft de geboren Fries net filmopnames achter de rug, schreef hij een boek, heeft hij zijn zangcarrière nog en staat hij in december in de Ziggo Dome. Donderdag werd bekend dat hij dit jaar de rol van prins op zich neemt in het kerstspektakel The Christmas Show.

Rollercoaster

Door de hectiek moet Tim zichzelf af en toe wel in de arm knijpen. "Het is een beetje een emotionele rollercoaster waar ik nu in zit. Ik ben heel erg dankbaar voor de dingen die ik mag doen en probeer ook in het moment te blijven", zegt hij. "Vaak ben ik alweer bezig met 2020 terwijl je dan even vergeet van: ‘Hé dude, je staat gewoon in de Ziggo Dome’. Ik heb inmiddels wel geleerd om heel erg stap voor stap te blijven genieten. Anders flitst het zo allemaal aan je voorbij."

Dat geldt ook voor zijn aanstaand ouderschap, een moment waar Tim echt van wil genieten. Binnenkort trapt hij dan ook even op de rem. "Ik wil ook tijd hebben om me voor te bereiden en er thuis voor mijn vriendin te zijn", zegt hij. Volgens hem gaat het hartstikke goed met Elske. "En ook de kleine maakt het goed."

"Het wordt nu wel steeds spannender", vervolgt Tim, die hoopt dat zijn zoontje nog even wacht tot hij ter wereld komt. "Het is nu nog te druk eigenlijk met belangrijke dingen, maar de natuur kiest zelf natuurlijk. We gaan het allemaal meemaken."