Drummer Blur over reünie: we zijn er klaar voor

Het begint er steeds meer op te lijken dat de leden van de britpopband Blur weer samen gaan werken. Drummer Dave Rowntree heeft aan muzieksite NME laten weten dat "we er klaar voor zijn". Hij zei dat in reactie op eerdere hints van andere leden van de band.

NME sprak Rowntree bij de release van zijn solosingle London Bridge. Natuurlijk kwam Blur ook ter sprake. Eerder zeiden frontman Damon Albarn en gitarist Graham Coxon dat er over een nieuwe samenwerking wordt gesproken door de bandleden.

"Het probleem was dat de wil er wel is maar dat de mogelijkheden er lange tijd niet waren", legt Rowntree uit. "De mogelijkheden keren langzaam terug. We moeten even kijken hoe het loopt."

Exclusief nieuwtje

Rowntree zegt dan een exclusief nieuwtje te hebben voor NME. "Ik kan je wel vertellen: we zijn er klaar voor!" Toch zijn er wel nog wat beren op de weg volgens de drummer. "Het is momenteel een moeilijke tijd om te touren", legt hij uit. Daarmee doelt hij op problemen die zalen hebben met het vinden van personeel en de beschikbaarheid van crewleden voor de band. "Het is niet meer zo eenvoudig als voor de coronapandemie en voor de brexit."

Blur had in de jaren negentig succes met hits als Parklife, Country House en Song 2. In 2019 kwamen de bandleden even bij elkaar voor een verrassingsoptreden tijdens een benefiet voor Afrika die Albarn had georganiseerd.