Dua Lipa geschokt door uitlatingen DaBaby

Dua Lipa is "verrast en geschokt" door de homofobe uitlatingen van DaBaby. De zangeres, die met de rapper samenwerkte voor de remix van haar hit Levitating, zegt hem niet meer te herkennen.

"Ik herken dit echt niet als de persoon met wie ik heb gewerkt. Ik weet dat mijn fans weten waar mijn hart ligt en dat ik achter de lhbti-gemeenschap sta. We moeten samenkomen om het stigma en de onwetendheid rondom hiv en aids te bestrijden", reageert Lipa op Instagram.

DaBaby ligt onder vuur vanwege uitspraken over hiv en homo's die hij deed op een festival in Miami. De Amerikaanse rapper vroeg tijdens zijn optreden alle aanwezigen om het lichtje van hun mobiele telefoon aan te doen behalve homo's "die seks hebben in parkeergarages" of degenen die seropositief zijn.

Ook het kledingmerk Boohoo, met wie DaBaby een samenwerking heeft, neemt afstand van zijn uitlatingen. De uitspraken druisen in tegen de "kernwaarden" van het bedrijf, zo laat een woordvoerder weten aan Newsbeat. Boohoo heroverweegt nu of de samenwerking wel door wordt gezet.