Dua Lipa grote kanshebber bij Brit Awards

LONDEN - Dua Lipa is de grote kanshebber bij de Brit Awards, die volgende maand worden uitgereikt in de O2 Arena in Londen. De 22-jarige zangeres is genomineerd in liefst vier categorieën. Daarmee heeft ze de meeste nominaties van alle artiesten.

Dua Lipa was in 2017 de meest gestreamde artieste in het Verenigd Koninkrijk. Ze verdiende er een nominatie mee voor beste vrouwelijke artiest. Verder is Dua Lipa met haar grote hit New Rules kanshebber voor de prijs van beste single en beste video. En ze behoort tot de genomineerden in de categorie breakthrough act, de prijs voor de artiest die is doorgebroken in het afgelopen jaar.

Ed Sheeran, die in 2017 records deed sneuvelen met zijn succesvolle album ÷ [Divide], is drie maal genomineerd. De 26-jarige zanger doet met zijn megahit Shape of You een gooi naar de awards voor beste single en beste video. Daarnaast staat hij tussen de kanshebbers voor beste mannelijke artiest. Hij heeft in die categorie concurrentie van onder meer Liam Callagher en rapper Stormy, die in 2017 met zijn debuutalbum Gang Signs and Prayer de nummer 1-positie bereikte in de Britse albumlijst.

Zowel Ed Sheeran als Dua Lipa staan op 21 februari op het podium in Londen voor een optreden tijdens de uitreiking van de Brit Awards. Ook andere genomineerden als Rag ’N Bone Man, Sam Smith en Paloma Faith behoren tot de line-up.

0 Reacties Doe mee met de discussie →


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *