Duitse kappers sinds middernacht weer open

DUISBURG (ANP) - Duitse kappers kunnen voor het eerst in maanden de deuren weer openen. Ze begonnen op sommige plaatsen al om middernacht met knippen, bericht de krant Rheinische Post. Een politica die direct aan de beurt kwam, betaalde honderden euro's voor haar knipbeurt.

Duitse kapsalons moesten in december dicht om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Hoewel de lockdown in elk geval tot en met 7 maart duurt, zijn de Duitse autoriteiten al begonnen met het versoepelen van sommige coronamaatregelen. Daardoor kunnen Duitsers zich vanaf maandag ook weer laten knippen.

Het loopt volgens een brancheorganisatie al direct storm bij kapsalons. Alleen in het aan Nederland grenzende Noordrijn-Westfalen zouden al ruim 100.000 afspraken zijn gemaakt. Veel kappers zijn voor de komende weken al volgeboekt.

In een kapsalon in Duisburg schoof politica Sarah Philipp na middernacht als eerste klant aan. Ze betaalde op een veiling 500 euro voor de afspraak, schrijft de krant. Dat bedrag gaat naar een goed doel.

Ook in Nederland gaan kappers binnenkort weer open. Dat gebeurt komende woensdag.