Duitse koploper Union Berlin verlengt contract trainer Fischer

BERLIJN (ANP) - De verrassende koploper van de Duitse voetbalcompetitie, 1. FC Union Berlin, heeft het contract van trainer Urs Fischer verlengd. De 56-jarige Zwitser werkt al sinds 2018 bij de club uit Berlijn. Zijn ploeg gaat na zeven speelrondes aan de leiding in de Bundesliga met 17 punten.

Union Berlin maakte niet bekend voor hoelang Fischer heeft bijgetekend, alleen dat het om meerdere jaren gaat. Zijn contract zou komende zomer aflopen.

In het eerste seizoen onder leiding van Fischer promoveerde Union Berlin via de play-offs naar de hoogste afdeling in Duitsland. In 2021 plaatste de club zich als nummer 7 van de competitie voor de Conference League, afgelopen seizoen kwalificeerde Union Berlin zich zelfs voor de Europa League door vijfde te worden. Nu voert de 'tweede' club uit Berlijn, die meestal in de schaduw staat van stadgenoot Hertha BSC, de Bundesliga aan. Een hoofdrol is er voor Sheraldo Becker. De oud-speler van Ajax, PEC Zwolle en ADO Den Haag voert met zes doelpunten de topscorerslijst in Duitsland aan.

Naast Fischer verlengde ook zijn assistent Markus Hoffmann zijn contract in Berlijn.