Duitse minister roept fans op: kom met regenboogvlag naar stadion

LUXEMBURG (ANP) - De Duitse minister van Europese Zaken roept supporters op regenboogvlaggen mee te nemen naar de EK-wedstrijd van Duitsland tegen Hongarije. Zo kunnen ze, ook al mag het stadion in München van de UEFA niet in regenboogkleuren worden uitgelicht, volgens minister Michael Roth toch opkomen voor de homogemeenschap.

Duitsland speelt woensdag tegen Hongarije in de Allianz Arena in München. De Beierse stad wilde het stadion in regenboogkleuren hullen, om zo te protesteren tegen de omgang van Hongarije met de LHBTI-gemeenschap. Die dreigt verder in de knel te komen nu de regering in Boedapest verbiedt om jongeren te confronteren met onder meer homoseksualiteit en genderdysforie.

Het besluit van de Europese voetbalbond om het plan van het Münchense stadsbestuur te verbieden stemt Roth "bitter", al had hij niet anders verwacht. "Dan moeten de supporters zelf in de arena maar regenboogvlaggen laten zien", zei hij. "En een voorbeeld stellen voor diversiteit en solidariteit met LHBTI in Hongarije en overal in Europa."