Duitse stakingsdreiging bij Siemens

MÜNCHEN (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Werknemers van Siemens in Duitsland dreigen met stakingen uit protest tegen het geplande massaontslag bij het technologieconcern. Vakbond IG Metall gaf aan te zullen strijden tegen de plannen van Siemens, waarbij stakingen niet worden uitgesloten.

Siemens maakte vorige week bekend wereldwijd 6900 banen te willen schrappen, waarvan circa de helft in Duitsland. Vrijdag protesteerden medewerkers van Siemens in verschillende Duitse steden tegen het voornemen. Maandag zouden nieuwe protesten plaatsvinden. IG Metall wil dat Siemens de plannen van tafel haalt, voordat kan worden onderhandeld.

Ook in de Duitse politiek is met afkeuring gereageerd op het voornemen van Siemens. Zo liet Martin Schulz, de leider van de SPD, weten het een schande te vinden dat een winstgevend bedrijf als Siemens zoveel banen wil schrappen, met name in Oost-Duitsland.

Siemens is ook van plan de fabriek in Hengelo te sluiten, waar gasturbines worden gemaakt. Daardoor dreigen ruim zeshonderd medewerkers hun baan te verliezen.

0 Reacties Doe mee met de discussie →