Duitse topclubs wijzen Super League af

DORTMUND (ANP) - De Duitse topclubs Bayern München en Borussia Dortmund zien de Super League niet zitten. Vooralsnog bestaat de nieuw te vormen competitie uit twaalf voetbalclubs uit Engeland, Spanje en Italië. Van de grootmachten in Europa ontbreken onder andere Paris Saint-Germain, Bayern München en Dortmund.

Volgens bestuursvoorzitter Hans-Joachim Watzke van Dortmund staan de twee Duitse clubs ook niet open voor toetreding tot de Super League. "De bestuursleden van de ECA hebben zondagavond in een virtuele bijeenkomst bevestigd dat de beslissing van vorige week nog steeds van kracht is. Dat betekent dat de clubs achter de geplande hervorming van de Champions League staan", aldus Watzke die net als directeur Michael Gerlinger van Bayern München in het bestuur zit van de koepelorganisatie van Europese voetbalclubs. "Beide Duitse clubs die zijn vertegenwoordigd in het ECA-bestuur hebben in alle discussies hetzelfde standpunt."

In de Super League is ruimte voor twintig clubs waarvan er vijftien vast onderdeel worden van de competitie. Vooral op dat gesloten systeem is veel kritiek.