Duitse voetbalbond in crisisberaad met bondscoach Flick

DOHA (ANP) - De Duitse voetbalbond DFB heeft voor volgende week een crisisberaad aangekondigd. Voorzitter Bernd Neuendorf en toezichthouder Hans-Joachim Watzke willen dan een verklaring van bondscoach Hansi Flick en teammanager Oliver Bierhoff voor de pijnlijke afgang op het WK in Qatar. Viervoudig wereldkampioen Duitsland werd al in de groepsfase uitgeschakeld.

"U kunt zich voorstellen dat er een diepe teleurstelling heerst", zei Neuendorf tegen verslaggevers op het vliegveld van Doha, waar het team zich klaarmaakte voor de terugreis. "Deze uitschakeling is uiterst pijnlijk. Ik verwacht van de technische staf dat zij een eerste sportieve analyse van dit toernooi geven en tevens perspectieven ontwikkelen voor de toekomst, want in 2024 wordt het EK in ons land gehouden."

Neuendorf eist ook een analyse van de ontwikkeling van het nationale team sinds het WK van 2018, waarin Duitsland ook al een roemloze aftocht beleefde en na de groepsfase al naar huis mocht. "Dat is een duidelijke eis van ons."

Zolang die gesprekken duren, is Flick vooralsnog zeker van zijn baan als bondscoach. Zelf gaf hij meteen na de uitschakeling van het Duitse team aan dat hij wil aanblijven. "Ik heb nog steeds veel plezier in mijn werk", zei hij na de zege op Costa Rica (4-2), die niet genoeg was voor de volgende ronde. "Wat mij betreft ga ik nog even door."