Duitse voetbalbond: Infantino begrijpt kritiek op WK-plannen

FRANKFURT (ANP) - De Duitse voetbalbond DFB denkt dat FIFA-voorzitter Gianni Infantino zijn plannen voor een tweejaarlijks WK er niet zomaar doorheen drukt. "De Europese federaties hebben heel duidelijk gemaakt unaniem tegen de FIFA-plannen te zijn, met talloze argumenten", aldus een woordvoerder van de Duitse bond tegen persbureau DPA. "Onze indruk is dat de FIFA-voorzitter open stond voor de argumenten en begrijpt dat het geen zin heeft om dit op deze manier te doen."

Europese bonden gaven woensdag ook aan als laatste redmiddel te zien om de FIFA te verlaten in het geval het plan voor het organiseren van een WK om de twee jaar er toch doorheen komt.

Infantino wil het mondiale evenement graag vaker organiseren, onder meer omdat meer landen dan de kans hebben mee te doen. In online-bijeenkomsten konden bondscoaches van de landen aanschuiven om naar de plannen te luisteren. De KNVB wees de uitnodiging, net als Duitsland, af. "De KNVB vindt dat eerst de nationale bonden goed moeten worden ingelicht over deze ideeën."