Duitsers na late gelijkmaker ten koste van Hongarije door op EK

MÜNCHEN (ANP) - Duitsland heeft met veel moeite de achtste finales van het Europees kampioenschap bereikt. De Duitsers van bondscoach Joachim Löw speelden in München dankzij een late treffer van Leon Goretzka met 2-2 gelijk tegen Hongarije en gaan in groep F als nummer 2 door naar de achtste finales waarin het Engeland treft. Hongarije is uitgeschakeld.

Duitsland dat aantrad met Leroy Sané voor de licht geblesseerde Thomas Müller had na de 4-2-zege op Portugal aan een gelijkspel genoeg om zich voor het vervolg van het EK te plaatsen. Hongarije dat knap had gelijkgespeeld tegen wereldkampioen Frankrijk, moest winnen van de Duitsers om zich te plaatsen voor de achtste finales.

De Hongaren kwamen de stromende regen tot schrik van de Duitsers op voorsprong via Adam Szalai. De aanvoerder van de Hongaren kwam goed voor Mats Hummels en kopte al duikend de 1-0 binnen op een lange pass van Roland Sallai.

De Duitsers belegerden daarna het doel van keeper Peter Gulacsi. Hummels kopte op de lat. Mattias Ginter schoot van dichtbij op doel, maar de doelman van RB Leipzig bracht redding.

Kai Havertz zorgde in de 65e minuut voor de opluchting. Hummels kopte de bal terug en omdat Gulacsi ernaast zat hoefde Havertz alleen maar binnen te koppen. De Duitsers waren nauwelijks uitgevierd of ze stonden weer achter. Meteen uit de aftrap ging de bal via Adam Szalai naar Andras Schäfer die langs de laat uitgekomen Manuel Neuer binnenschoot.

De Duitsers werden steeds gehaaster en kregen maar met moeite echt grote kansen. Een schot van Toni Kroos ging voorlangs. Nadat de Hongaren de bal niet goed kregen weggewerkt, schoot Goretza de bevrijdende gelijkmaker voor 'Die Mannschaft' binnen.