Duitsland begint met aanvaller Sané voor Müller tegen Hongarije

MÜNCHEN (ANP) - Duitsland begint de laatste groepswedstrijd op het EK voetbal tegen Hongarije in München met Leroy Sané in plaats van Thomas Müller. De licht geblesseerde Müller zit wel op de bank in de ploeg van bondscoach Joachim Löw. De bondscoach had een dag eerder al gezegd dat hij geen risico's zou nemen met Müller, die last had van een knieblessure.

Verder start Löw met dezelfde spelers als in de wedstrijd tegen Portugal die met 4-2 werd gewonnen. Serge Gnabry is de diepe spits, met naast zich Sané en Kai Havertz.

"Leroy is de hele tijd in training geweest. Ik geloof dat hij ook in de wedstrijd zal schitteren zei Löw. "Hij heeft de kans verdiend."

Frankrijk

Bondscoach Marco Rossi van de Hongaren stuurt dezelfde elf spelers het veld in als in het knappe 1-1-gelijkspel tegen wereldkampioen Frankrijk. Adam Szalai vormt met Roland Sallai het aanvalsduo. Szalai viel in het duel met de Fransen uit nadat hij een tik tegen zijn hoofd had gekregen. Hongarije liet echter al snel weer weten dat de 33-jarige aanvoerder inzetbaar was.

Duitsland heeft drie punten in groep F en heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Hongarije staat op 1 punt en moet winnen van Duitsland om verder te spelen op het EK.