‘Duitsland bijna akkoord over derde steunpakket TUI’

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering staat op het punt reisorganisatie TUI voor de derde keer steun te verlenen. De officiële beslissing wordt snel verwacht, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

TUI onderhandelt over 1 miljard euro aan extra financiële hulp van het speciale coronahulpfonds van de Duitse overheid. Dat fonds kan kredietgaranties bieden, maar verstrekt in sommige gevallen ook direct kapitaal aan getroffen bedrijven.

Het reisconcern exploiteert onder andere hotels, voert vluchten uit en verkoopt pakketreizen. Door de reisbeperkingen die sinds de corona-uitbraak gelden, zijn bijna alle inkomsten van het bedrijf weggevallen.

TUI heeft naar eigen zeggen 1,5 miljard euro nodig op de korte termijn. Het bedrijf kreeg wegens de crisis al 3 miljard euro aan steun van de Duitse overheid. Het ging daarbij om noodkredieten. Als de schuldenlast van het bedrijf nog groter wordt, dreigt TUI volgend jaar september niet aan bepaalde afspraken met kredietverstrekkers te kunnen voldoen.

Het afgelopen voorjaar kondigde TUI aan circa 8000 banen te schrappen. Het bedrijf is ook in Nederland actief met ongeveer 2800 medewerkers.