Duitsland hoopt op Sané in cruciaal WK-duel met Spanje

DOHA (ANP) - Bondscoach Hansi Flick weet nog niet of hij zondagavond een beroep kan doen op Leroy Sané tijdens het cruciale groepsduel met Spanje op het WK in Qatar. "Positief is dat hij weer kan trainen", zei hij over de vleugelaanvaller van Bayern München. "Maar ik neem pas zondagochtend een beslissing over hem."

De Duitsers kunnen een fitte Sané goed gebruiken, want de ploeg van Flick moet na het verloren duel met Japan (2-1) tegen Spanje voorkomen dat het voor de tweede keer op rij al na de groepsfase afscheid moet nemen van een WK. De viervoudig wereldkampioen heeft weleens betere tijden gekend, want Duitsland werd op het laatste EK al in de achtste finales uitgeschakeld.

Het gaat veel over randzaken bij Duitsland op het WK. Manuel Neuer mocht net als Virgil van Dijk de OneLove-aanvoerdersband niet dragen. Flick verscheen zaterdag zonder een speler naast zich op de persconferentie. De Duitse ploeg slaapt tijdens het WK in Al-Shamal, ruim een uur rijden van Doha. Maar de FIFA eist dat alle afsluitende persconferenties in Doha worden gehouden. "Dat hebben we maar te accepteren", mopperde Flick. "Zoals we hier zoveel moeten accepteren. Maar ik ga voor zo'n belangrijk duel geen speler drie uur in een auto laten zitten."