Duitsland start EK tegen Frankrijk zonder Goretzka

HERZOGENAURACH (ANP) - De Duitse voetbalploeg begint zonder Leon Goretzka aan het EK. De middenvelder van Bayern München kan na een spierblessure weliswaar de groepstraining hervatten, maar volgens directeur Oliver Bierhoff van de Duitse bond komt de openingswedstrijd van dinsdag in München tegen Frankrijk te vroeg.

"Hij is er klaar voor om weer met de groep mee te trainen", zei Bierhoff. "Maar het is uitgesloten dat hij de eerste wedstrijd meedoet. Leon is echter een ontzettend belangrijke speler en ik ben ervan overtuigd dat hij dit toernooi nog een heel belangrijke rol voor ons gaat spelen."

Bondscoach Joachim Löw bereidt zich met zijn spelers in Herzogenaurach, een stad op zo'n 2 uur rijden van München, voor op het EK. "We gaan hier hopelijk een lange en intensieve periode beleven", zei Bierhoff. Duitsland tegen Frankrijk is een duel tussen de wereldkampioenen van 2014 en 2018. "Ik denk dat het een heel tactische wedstrijd gaat worden. De duels met Frankrijk zijn altijd zeer interessant en spannend, ik verwacht hetzelfde voor deze openingswedstrijd."