Duitsland zet meer landen op risicolijst corona

BERLIJN (ANP/RTR/AFP) - Duitsland heeft Zwitserland, Ierland, Polen en het grootste deel van Oostenrijk toegevoegd aan de lijst van risicogebieden wat betreft corona. Het Robert Koch Institut (RKI), de Duitse tegenhanger van het RIVM, maakte dat donderdag bekend.

Nederland staat al langer op die lijst. Mensen die uit de gebieden Duitsland in willen, moeten een recente negatieve coronatest kunnen laten zien. Mensen op doorreis hoeven dat niet. Als er geen negatieve coronatest is, dan moeten reizigers die willen blijven in quarantaine.

Voor Duitsers geldt het als een reiswaarschuwing voor de gebieden maar geen reisverbod. Het moet een toeristen afschrikken en reizigers kunnen geld terugkrijgen als ze een reis naar die gebieden hebben geboekt.

De Canarische Eilanden werden van de lijst afgehaald en kunnen weer door Duitse toeristen worden bezocht. Het zijn populaire bestemmingen voor de oosterburen.

Het RKI noemt de situatie in Duitsland rond het virus "zeer ernstig". Het land heeft meer dan 150 regio's als risicogebied bestempeld omdat er meer dan 50 nieuwe coronagevallen zijn vastgesteld in zeven dagen. Volgens het RKI is het nog steeds mogelijk om het virus onder controle te krijgen.

Duitsland meldde donderdag over het afgelopen etmaal 11.287 nieuwe coronagevallen. Dat was weer een record.