Duizenden scouts op pad in Nederland

SCHEVENINGEN (ANP) - 4500 scouts uit meer dan vijftig landen komen maandag naar Nederland voor Roverway, een internationaal scoutingevenement dat elke drie jaar plaatsheeft.

De scouts - vroeger padvinders geheten - verzamelen in Den Haag. Overdag kunnen ze aan allerlei activiteiten deelnemen. 's Avonds heeft in Scheveningen de openingsceremonie met Eurocommissaris Frans Timmermans plaats.

De deelnemers aan Roverway slapen met z’n allen op het strand van Scheveningen. Dinsdag gaan de scouts op pad. Ze trekken in groepen van vijftig het land in voor een zogeheten path, een soort expeditie waarin de scouts worden uitgedaagd ,,zichzelf te ontdekken, actief te zijn en nieuwe vrienden te maken”. Dat doen ze met als thema 'Opposites Attract’ (tegenpolen trekken elkaar aan).

Kamp

Zondag 29 juli worden de 4500 scouts op Scoutinglandgoed Zeewolde verwacht, voor het gezamenlijke kamp dat tot 2 augustus duurt.

Meer dan 40 miljoen kinderen en jongeren zijn wereldwijd lid van scoutingclubs. Ze ontmoeten elkaar tijdens jamborees (internationale bijeenkomsten van jonge scouts) en evenementen als de Roverway.

0 Reacties Doe mee met de discussie →