Dumoulin voelt zich weer prima

ASSISI (ANP) - Tom Dumoulin voelt zich prima, is zijn boodschap bij de start van de elfde etappe van de Ronde van Italië. De kopman van Sunweb, die tweede staat in het algemeen klassement, had geen last meer van de val in de rit van dinsdag. ,,So far so good. Ik ben blij met mijn niveau en voel me goed. Gelukkig viel de schade mee en heb ik geen last meer van de val'', zei hij in startplaats Assisi.

Het peloton is inmiddels vertrokken in een etappe over 156 kilometer door de Apennijnen naar Osimo. De laatste 10 kilometer lenen zich voor een spannende finale, waar klimmers met een goede sprint kansen hebben. Drie korte klimmetjes met stijgingspercentages tot ruim 16 procent volgen elkaar snel op.

Dumoulin fietste in de tiende etappe van de Giro op zo'n 20 kilometer voor de finish tijdens een regenbui de berm in. ,,Ik was te laat met remmen en raakte vol van de weg'', aldus de winnaar van de Giro van vorig jaar, die in deze editie 41 seconden achterstand heeft op rozetruidrager Simon Yates.

0 Reacties Doe mee met de discussie →