Duncan heeft na twee jaar nog niet genoeg van Arcade

Duncan Laurence is opgetogen dat hij nu in de VS doorbreekt met een nummer van twee jaar geleden. De zanger, die deze week binnenkwam in de Billboard Hot 100, heeft nog niet genoeg van het lied waarmee hij in 2019 het Eurovisiesongfestival won.

Dat vertelde hij dinsdag op Qmusic in het programma van Domien Verschuuren. "Ik ben juist heel blij dat ik in de VS nu begin met de song die eerst heel Europa meekreeg", aldus Duncan. "Heel leuk dat dat nu ook in de VS gebeurt via TikTok en andere kanalen. Het trekt de twee continenten wat dichter naar elkaar toe."

De zanger vindt dat meer Nederlandse artiesten moeten durven dromen, vertelde hij Domien. "Dat is zo'n Nederlandse bullshit. Ik hoop dat er een generatie artiesten aankomt die niet zo Nederlands bescheiden zijn en die durven te zeggen: ik heb een droom en I am gonna live it."

Duncan kwam met zijn hit Arcade binnen op plek 100. Het is de eerste keer dat de zanger in de Amerikaanse hitlijst is opgenomen. In het recente verleden wisten voornamelijk Nederlandse dj's als Martin Garrix, Tiësto en Afrojack een plekje in de bekende hitparade te bemachtigen. Het is daarom nog specialer dat een 'gewone' Nederlandse zanger met een nummer in de Billboard Hot 100 terechtkomt.

De regerend winnaar van het Eurovisie Songfestival heeft zijn opkomende populariteit in de VS te danken aan recente optredens in programma's als The Ellen DeGeneres Show en The Today Show.