Duo Nine Inch Nails gaat opnieuw samenwerken met David Fincher

Trent Reznor en Atticus Ross, het componistenduo dat bekend is van de band Nine Inch Nails, gaat opnieuw filmmuziek maken voor regisseur David Fincher. De Amerikaanse componisten werken mee aan de soundtrack voor The Killer.

De film is gebaseerd op een stripboek van Alexis Nolent. In The Killer zijn naast Michael Fassbender ook Charles Parnell, Tilda Swinton, Arliss Howard en Sophie Charlott te zien.

Reznor en Ross werkten al eerder samen met Fincher. In 2010 verzorgden ze de soundtrack voor The Social Network. Verder werkten ze mee aan de soundtrack voor The Girl With The Dragon Tattoo (2011), Gone Girl (2014) en Mank (2020).

Nine Inch Nails was een industrial rockband en had in de jaren negentig behoorlijk wat succes. Hun bekendste nummer is Hurt. Dat nummer werd in 2002 met veel succes gecoverd door Johnny Cash. Als belangrijkste leden van Nine Inch Nails specialiseerden Reznor en Ross zich later in het maken van scores voor computergames en soundtracks voor films. In 2021 wonnen ze een Oscar voor de soundtrack van de animatiefilm Soul.