Dwayne Johnson spreekt steun voor Biden uit

Dwayne 'The Rock' Johnson heeft dit weekend voor het eerst in zijn carrière zijn politieke voorkeur uitgesproken. In een video op social media liet de acteur weten dat hij in het verleden zowel op de Democraten als op de Republikeinen heeft gestemd, maar dit jaar gaat zijn voorkeur naar Joe Biden en diens 'running mate' Kamala Harris.

"Ik sta al jaren als onafhankelijk geregistreerd, mijn ideologie ligt in het midden", aldus de 48-jarige. "Maar ik denk dat vice-president Biden en senator Harris de beste optie zijn om ons land te leiden, en ik zou hen graag president en vice-president zien worden van onze Verenigde Staten."

Johnson ging voor zijn steunspotje gelijk in gesprek met Biden en Harris. Hij deelde daarin een wijsheid die zijn eerder dit jaar overleden vader met hem deelde: respect krijg je als je dat hebt verdiend. De acteur vroeg de kandidaten onder meer waarom zij denken dat ze het respect van het Amerikaanse volk verdienen. In het filmpje prijst hij Biden om diens menselijke en gedreven aanpak, en noemt hij Harris een "badass".