Dwayne ‘The Rock’ Johnson best betaalde acteur van afgelopen jaar

Dwayne 'The Rock' Johnson heeft wederom een goed jaar achter de rug. De acteur is de best betaalde acteur van het afgelopen jaar. De pasgetrouwde Wayne harkte tussen juni vorig jaar en dit jaar 89,4 miljoen dollar binnen, rekende het Amerikaanse zakenblad Forbes uit. Vorig jaar stond hij op de tweede plek in de lijst.

De 47-jarige acteur zag zijn bankrekening groeien dankzij films als Hobbs & Shaw en Jumanji: The Next Level, die later dit jaar verschijnt. Maar ook klussen buiten het acteren om werden meegeteld. Zo verdiende Wayne ook goed aan een samenwerking met ondergoedmerk Under Armour.

De acteur stoot George Clooney van de eerste plek. Hoewel George het jaar ervoor nog 239 miljoen dollar verdiende, ontbreekt de acteur nu in de top tien.

Dwayne steekt met kop en schouders boven zijn collega's uit. Chris Hemsworth is met een inkomen van 76,4 miljoen dollar goed voor de tweede plek, gevolgd door Robert Downey jr. die met 66 miljoen dollar de top drie completeert.

De lijst met best betaalde actrices wordt vrijdag gepubliceerd. Vorig jaar was dat Scarlett Johansson die 40,5 miljoen dollar verdiende.