Eagles-trainer Van Wonderen: dit is bizar

ROTTERDAM (ANP) - Trainer Kees van Wonderen van Go Ahead Eagles stond 50 minuten lang op het veld van Excelsior te wachten op het resultaat van De Graafschap - Helmond Sport. Toen dat (0-0) gunstig uitviel en de Deventenaren promoveerden naar de Eredivisie als nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie was de coach even stil. "Dit is bizar."

Terwijl het duel in Doetinchem wegens noodweer werd onderbroken won Go Ahead bij Excelsior (0-1). Daarna begon het wachten. "50 minuten hebben we hier gestaan en nu zijn we gepromoveerd", zei Van Wonderen bij ESPN. "Ik kan het amper geloven. Het is ongelooflijk dat het daar gelijk blijft en het is ongelooflijk dat wij na zo'n moeilijk jaar tweede worden."

"We hebben veel tegenslagen gehad en door te promoveren het onmogelijke gepresteerd", vervolgde Van Wonderen.

"Ik kan het nog niet beseffen", vulde aanvoerder Sam Beukema zijn trainer aan. "De adrenaline spuit door m'n lichaam. Vreemd genoeg kon ik vrij rustig blijven toen ik hier op het veld naar De Graafschap stond te kijken. Alleen de laatste minuten werd het ongelooflijk spannend. Het zou toch niet meer misgaan? Ik ben ongelooflijk trots op mijn club."