EBU: unieke uitdagingen voor Eurovisie Songfestival 2023

De EBU voorziet "unieke uitdagingen" in de organisatie van het Eurovisie Songfestival van volgend jaar. Desondanks gaat de organisatie achter het internationale muziekevenement in gesprek met de Oekraïense omroep UA:PBC.

"Het is duidelijk dat er unieke uitdagingen zijn bij de organisatie van de competitie van volgend jaar", liet de EBU zaterdagnacht weten na de finale van het Eurovisie Songfestival die werd gewonnen door het Oekraïense Kalush Orchestra. Het land dat het songfestival wint mag het evenement het jaar daarop organiseren. Of dat lukt in Oekraïne, dat in oorlog is met Rusland, of dat wordt uitgeweken naar een ander land is nog niet duidelijk.

"Zoals in elk ander jaar kijken we ernaar uit om met UA:PBC en andere belanghebbenden in gesprek te gaan over de vereisten en verantwoordelijkheden van het organiseren van de competitie", aldus de EBU, die wil zorgen voor "de beste opzet van het 67e Eurovisie Songfestival".

De Europese organisatie, verantwoordelijk voor de organisatie van het songfestival, feliciteert Oekraïne en Kalush Orchestra met de overwinning en een "grandioos optreden".