Ed Sheeran beschildert kartonnen bordje voor het goede doel

Ed Sheeran heeft zijn verfkwasten uit de kast gehaald en zijn medewerking verleend aan een actie waarmee geld wordt opgehaald voor het goede doel. De zanger was samen met een aantal andere prominenten gevraagd om op een kartonnen bordje over een al ingekleurde achtergrond te schilderen, meldt de BBC.

De achtergrond zelf werd geschilderd door de 14-jarige Noah uit het Britse Dedham. De jongen heeft een waterhoofd, epilepsie en kampt met een hersenverlamming, maar haalt zijn geluk uit het beschilderen van kartonnen bordjes. Die worden vervolgens opgestuurd naar artiesten over de hele wereld die een eigen touch aan de schilderijtjes geven. Het eindresultaat wordt tot en met begin oktober in een galerij in Colchester tentoongesteld.

In een videoboodschap liet Sheeran weten graag mee te doen aan het kunstproject. "Succes met alles en ik vind het heel tof wat je doet", zegt de zanger tegen Noah. Over de witte achtergrond met rode strepen heeft Sheeran een aantal verwijzingen naar zijn muziek geschilderd. De zanger schilderde onder meer een gitaar, de wiskundige symbolen die de titels van zijn albums voorstellen en een muurtje met kantelen, verwijzend naar zijn hit Castle on the Hill.