Ed Sheeran brengt Pokémon-lied uit

Ed Sheeran heeft in samenwerking met de Pokémon-franchise een nummer gemaakt. Het lied, dat Celestial heet, komt volgende week donderdag uit, maakte Sheeran bekend op sociale media.

De zanger is al sinds zijn jeugd fan van Pokémon. "Het begon met Pokémon-kaarten die populair werden op de basisschool toen ik iets van 7 jaar oud was", schrijft de Brit. "Toen kwam de serie op tv die ik elke week opnam op VHS. Daarna deelden mijn broer en ik een Game Boy en Pokémon Blue. Op mijn 8e verjaardag kreeg ik een Game Boy Colour en Pokémon Yellow en raakte ik geobsedeerd. Nu ben ik 31, heb ik nog steeds dezelfde Game Boy Colour en speel ik nog steeds Pokémon Silver tijdens lange vluchten."

Tijdens een bezoek aan Japan ontmoette de zanger de mensen achter Pokémon. "En toen grapten we al dat ik een liedje voor ze zou schrijven. En nu zijn we hier."

De videoclip bij Celestial is gemaakt door de tekenaars van Pokémon. De cover van de single is een illustratie van Sheeran met Pikachu op zijn schouder. Om de komst van het nummer te vieren onthulde de zanger ook een tatoeage van het personage Squirtle op zijn arm.