Eddy Keur: Ruud de Wild in september weer terug op de radio

Ruud de Wild is van plan in september terug te keren op NPO Radio 2. Dat zegt althans dj Eddy Keur, die Ruuds programma De Wild in de Middag overnam toen de presentator in maart stopte omdat hij darmkanker had, in De Gooi- en Eemlander.

"In principe keert Ruud terug na zijn vakantie, maar als hij zich in juli of augustus al goed genoeg voelt, dan maak ik met alle liefde eerder plaats", aldus Eddy. "Het is zijn show. Ik ben slechts een vervanger." Een woordvoerster van KRO-NCRV laat weten dat er nog geen startdatum voor Ruud is geprikt.

De 52-jarige dj maakte op 22 maart bekend dat enkele maanden daarvoor bij hem in een vroeg stadium darmkanker was vastgesteld. Hij zei toen te verwachten dat hij drie maanden zou moeten revalideren.

Eddy is sindsdien te horen in De Wild in de Middag. Als die klus erop zit, ligt de volgende mogelijk al klaar. Eddy is met meerdere publieke omroepen en commerciële zenders in gesprek over een nieuw radioavontuur. "Daar wil ik echter pas iets over kwijt als Ruud weer terug in het zadel zit. Uit respect voor de man die mij het vertrouwen gaf en zelf alle tijd nodig heeft om op volle kracht te kunnen terugkeren."