Eefje de Visser wil niet te lang wachten met nieuw album

Eefje de Visser heeft al veel muziek geschreven voor haar nieuwe album. Wanneer de opvolger van haar bekroonde plaat Bitterzoet (2020) precies gaat uitkomen, weet ze alleen nog niet. "Maar ik wil zeker niet te lang wachten", zegt de zangeres tegen het ANP.

Veel van haar nieuwe werk maakte ze tijdens de lockdowns. "Als ik veel tijd heb ga ik veel schrijven, dus ik heb veel wat oudere nummers en ik probeer nu ook nieuwe dingen te maken. Ik heb al veel materiaal."

Normaal gesproken nam De Visser ongeveer een jaar de tijd om te schrijven en daarna plande ze tournees in. Nu ze vorig najaar moeder is geworden, weet ze nog niet wat haar planning zal zijn voor nieuwe muziek. "Ik heb nu ook een kindje om rekening mee te houden."

Het moederschap is voor haar wel een inspiratiebron. "Maar het gaat er niet een-op-een over. Ik heb altijd allerlei verschillende onderwerpen die ik in elkaar vlecht. Moederschap zit daar ook zeker in, maar het is niet dat ik nu een plaat ga maken die daar helemaal om draait. Moeder zijn is wel fantastisch. Het is het mooiste dat ik ooit heb meegemaakt, dat wil ik wel benadrukken."