Een bekerfinale op zondag is onbespreekbaar voor Spakenburg

SPAKENBURG (ANP) - Voorzitter Marc Schoonebeek van amateurclub SV Spakenburg rekent zich niet rijk in de aanloop naar de halve eindstrijd van de KNVB-beker van dinsdag tegen PSV. "We hebben misschien 2 procent kans dat we de finale halen", zegt Schoonebeek. "Maar mocht het toch lukken, dan voetballen we die niet op zondag. Dat kan niet eens met onze statuten."

De KNVB heeft de bekerfinale voor zondag 30 april uitgeschreven. De voetbalbond wil vooralsnog niet ingaan op de vraag wat er gebeurt als de christelijke amateurclub Spakenburg ook tegen PSV stunt. "Het zou kunnen dat ze denken dat het mogelijke probleem vanzelf wordt opgelost en PSV van ons wint", aldus Schoonebeek. "Maar dat is dan wel een beetje struisvogelpolitiek."

De KNVB is niet de enige partij die over de datum van de bekerfinale gaat. De gemeente Rotterdam is verantwoordelijk voor de openbare orde en houdt ook rekening met een eindstrijd op zondag 30 april. Voor die dag is allang extra inzet van de politie geregeld. En betaalzender ESPN zendt de finale rechtstreeks uit.

"Maar dat is toch allemaal ons probleem niet", stelt Schoonebeek. "De inhoud van onze statuten is bekend. Volgens mij kan je al die dingen wel oplossen. Waarom zou je die finale niet een dag naar voren kunnen halen? Volgens mij heb je twee ploegen nodig voor een finale. En wij voetballen nu eenmaal niet op zondag."